Vores hvalpe

Vores hvalpe bliver nøje udvalgt fra anerkendte opdrættere. Det er vigtig for os at kende forældredyrene for så godt som muligt at undgå uegnede hunde.  Vi modtager gerne blandinger af egnede hunde, bare de mentale egenskaber og temperamentet er ok. Det vil typisk være racer som dværgpudler, kongepudler, labradorer, golden retrievere, cocker spaniels, bichon havanais og andre små kvikke racer. Alle hunde vil gennemgå en brugstest.

En hørehund får en lang og kostbar uddannelse. Det tager omkring 1-1½ år at uddanne en hørehund. Det ligger os på sinde, at hunden har et godt helbred og et venligt sind. Med disse forudsætninger er der givet et grundlag for et succesfuldt samarbejde mellem hund og modtager. Når et godt match er sikret og begge parter er glade for hinanden, er der skabt basis for et godt teamwork. Hunde lyver aldrig om kærlighed. De giver den, uden forbehold, hvis man behandler dem ordentligt og med respekt. Hunden vil gøre alt hvad den kan for at gøre sin bruger glad – og den vil få et godt hundeliv..

Hvalpene placeres ved 8-10 ugers alderen i en hvalpeværtsfamilie, hvor deres værdifulde socialisering starter. De bliver i hvalpeværtsfamilien omkring 10-12 måneder, hvor de skal lære at begå sig i mange forskellige scenarier. De skal lære grundlæggende lydighed, være sammen med mange andre hunde og mennesker, begå sig i det offentlige rum, i busser, tog, biler, forsamlinger, lære at gå i forskellige gader og stræder og lytte til lydene m.m. Derefter starter den egentlige træning som hørehund. Efter 4-6 måneder bliver hunden normalt matchet med dens fremtidige bruger.

Partnerskabet mellem mennesker med høretab og en hørehund kan virkelig blive livsforandrende. Hunden yder praktisk bistand og giver psykisk tryghed. Dens tilstedeværelse er yderst værdifuld for personen med høreproblemer. Man kan sige, at hundens arbejde er uundværlig for dens bruger.

Vi søger hvalpeværter:
At blive frivillig og ulønnet hvalpevært kan være et meget givende og spændende arbejde.

Men ”Hørehund.dk” kræver dog, at værterne kommer på kursus, hvis de ikke i forvejen har kendskab til hunde og  hvad en hvalp kræver af tid og indsats.

Vi betaler for foderet, vaccinationer og at hunden bliver chippet.
Ved interesse kontakt os her og fortæl lidt om, hvorfor netop du ønsker at blive hvalpevært.